Piata Badea Cartan, 6, Timisoara, 300124, România

Luni - Vineri: 15-20
+40745517192

Endodonție

Endodonție

Endodonția la microscop este o specialitate stomatologică ce are în vedere prevenirea, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pulpei dentare – țesutul moale format din vase de sânge și nervi, situat în interiorul dintelui, precum și a regiunii apicale. Tratamentul de canal radicular devine necesar în momentul în care pulpa se inflamează sau moare. Dacă nu este tratată, infecția se răspândește la os și țesuturile înconjurătoare.

Tratamentele de canal sunt efectuate cu ajutorul microscopului CJ Optik care conferă o precizie absolută medicului specialist. Un tratament de canal corect efectuat poate prelungi viața dintelui respectiv pe arcadă, evitând extragerea acestuia.

În cadrul clinicii noastre, tratamentele endodontice se efectuează cu ajutorul instrumentarului rotativ de tip protaper care permite prepararea rapidă și precisă a canalelor radiculare. Măsurarea exactă a canalelor se realizează cu ajutorul apex-locatorului, aparat care permite medicului umplerea completă a canalului radicular, prevenind astfel riscul de apariție a unei infecții ulterioare.

Cabinet medicină dentară Dr. Nica Diana folosește COOKIES

Făcând clic pe „Da, accept” sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor instalate pe site. Acestea sunt folosite pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare posibilă.

Detalii