Piata Badea Cartan, 6, Timisoara, 300124, România

Luni - Vineri: 15-20
+40745517192

Procedura prin care medicul stomatolog poate înlocui un dinte în câteva ore

Nu este deloc plăcut să fiți nevoiți să înlocuiți un dinte, la stomatolog. Partea bună este că noile tehnologii permit această intervenție ori altele, precum montarea unor fațete în doar câteva ore. Computerul face toată munca tehnicianului dentar.
 Coroanele dentare înconjoară dintele. Fațetele se înserează doar de suprafaţa vizibilă.

Flavia Fugel, medic protetician: ”Asta înseamnă că noi vom șlefui foarte puţin din dinte cât să ne creăm un pat în dinte pe care să îl putem scana, amprenta. E atât de puţin redus din dinte încât nu va creşte sensibilitate dentară, nu va creşte riscul de carie”.

Ceramica din care se construiesc atât coroanele cât şi fațetele este biocompatibilă. Prin tehnologia CEREC Cad/Cam, pot fi inserate imediat. Tot procesul de fabricaţie este computerizat.

CEREC Cad/Cam utilizează o cameră intra-orală pentru a obține amprenta exactă a dintelui, care urmează să fie tratat. Design-ul este apoi transmis aparatului de frezare, care realizează, dintr-un cub de ceramică - coroana dentară adaptată.

Urmează aplicarea coroanei dentare în cavitatea orală.

Flavia Fugel, medic protetician: ”În zonele în care estetica primează în zonele în care avem dinţi colorați pe care aplicăm coronale sau faţetele le vom alege ca punct de terminare a acestor lucrări sub-gingival - asta pentru a masca anumite probleme existente. În zonele laterale, unde estetica nu primează, putem să fixăm muchiile viitoarelor coroane fix la nivelul gingiei pentru a putea verifica în timp dacă nu apare vreo carie”.

Tehnologia CEREC Cad/Cam se foloseşte şi ulterior intervenţiilor chirurgicale, prin care se înserează implanturi.

Ionuţ Leahu medic implantolog: ”Dinții provizorii pacientul îi primeşte de a doua zi cel târziu, iar apoi la 6 luni putem să fabricăm lucrări fantastice, cu un schelet din titan, care imită dinții şlefuiţi, pe care putem să punem coroana individuală din ceramică integrală. Chiar dacă este o lucrare cu toţi dinţii de sus sau de jos, când pacientul va zâmbi, o să pară că are o lucrare dinte cu dinte. Şi asta e maximul tehnologic, pe care putem să îl oferim azi. Şi e genul de lucrare pe care niciun pacient nu a reuşit să îl strice până acum”.

Coroanele, care se aplică pe implanturi, sunt sub formă de şurub.

Ionuţ Leahu medic implantolog: ”Când pacintul zâmbeşte nimeni nu ştie ce este pe dedesubt. Ne asigurăm că sunt lucrări insurubabile, vine pacientul o dată la 6 luni, verificăm gingia, dar putem oricând să demontăm lucrarea, să o igenizam în afara gurii, să verificăm gingia”.

În felul acesta, medicul ştie că toate țesuturile din jurul implantului sunt sănătoase.

Cabinet medicină dentară Dr. Nica Diana folosește COOKIES

Făcând clic pe „Da, accept” sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor instalate pe site. Acestea sunt folosite pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare posibilă.

Detalii